Vedtægter
for
Grundejerforeningen
Knivkær Strand
Juni 2022.
Grundejerforeningen Knivkær Strand
§ 1
Foreningens navn er grundejerforeningen ”Knivkær Strand”, og dens hjemsted er SlagelseKommune. Foreningens officielle adresse er den til enhver tid siddende formands hjemadresse.
§ 2
Foreningen omfatter de parceller, der er udstykket fra matr. 13 b. Frølunde by,Tårnborg sogn. Som medlemmer kan optages ejere af nærliggende parceller eller udstykninger derfra. Medlemmer vedstranden betaler halvt kontingent. Nye medlemmer hvis parcel ikke er udstykket fra matr. 13 b, skal godkendes af generalforsamlingen.
§ 3
Foreningens formål er at varetage fælles interesser for medlemmerne, hvorved navnlig bemærkes, at foreningen skal drage omsorg for renholdelse og vedligeholdelse af de fælles adgangsveje, som er en del af den oprindelige udstykning af matr. 13b, vedligeholdelse og renholdelse af fællesarealer samt vedligeholdelse af afvandingspumpe. Bestyrelsen påser, at de parcellerne pålagte servitutter og eventuelle af generalforsamlingen vedtagne ordensregler overholdes.
§ 4
Foreningens medlemmer hæfter ikke solidarisk for foreningens forpligtelser.
§ 5
Når et medlem afhænder sin parcel eller på anden måde ophører at være ejer af den, er han dermed ophørt at være medlem af foreningen og kan intet krav gøre på dennes formue. Den nye ejer indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser i foreningen, også med hensyn til eventuelle restancer.
§ 6
Til foreningens administration og øvrige udgifter betaler hvert medlem, for hvert matr.nr. medlemmet er ejer af, det af den ordinære generalforsamling hvert år fastsatte kontingent, der forfalder til betaling umiddelbart efter generalforsamlingen, dog senest den 1. oktober samme år.
Sammenlagte parceller under 800 kvm med kun ét beboet hus regnes som et matr.nr. Dobbelte parceller over 800 kvm med kun ét beboet hus betaler 2 kontingenter samt 1½ ekstraordinært bidrag.
§ 7
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år i juni, juli eller august måned på et af bestyrelsen valgt sted i Slagelse Kommune. Indvarslingen skal ske med mindst 14 dages varsel ved brev eller mail til hvert enkelt medlem.
Dagsorden skal indeholde følgende:
1.
Valg af dirigent
2.
Bestyrelsen aflægger beretning for det forløbne år
3.
Forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse
4.
Indkomne forslag
5.
Fastlæggelse af kontingent og eventuelle honorarer
6.
Valg af bestyrelse og 2 suppleanter
Lige år vælges formand, sekretær, bestyrelsesmedlem og 1 suppleant
Ulige år vælges næstformand, kasserer og 1 suppleant
7.
Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant
8.
Eventuelt
Forslag, der ønskes behandlet under pkt. 4 på den ordinære generalforsamling skal være bestyrelsen i hænde senest den 15. maj. Sager, der ikke er anført på dagsordenen, kan ikke sættes under afstemning.
§ 8
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder det påkrævet, eller når mindst 15 medlemmer af foreningen til bestyrelsen indgiver skriftlig begæring med tilkendegivelse af dagsordenen for generalforsamlingen. Når en sådan begæring er indgivet til bestyrelsen, skal generalforsamlingen afholdes inden 1 måned efter begæringens modtagelse. Ekstraordinær
generalforsamling indkaldes og afholdes på samme måde som den ordinære. Hvis ikke mindst 2/3 af de medlemmer, der har ønsket ekstraordinær generalforsamling indkaldt, er til stede eller behørigt repræsenteret, kan generalforsamlingen nægte dagsordenen behandlet.
§ 9
Alle afstemninger afgøres ved almindelig stemmeflerhed. Der tilkommer hvert medlem 1 stemme pr. indbetalt kontingent. Stemmeret udøves personligt, ved den med et medlem samlevende ægtefælle, eller ved skriftlig fuldmagt til en anden person, dog kan ingen modtage mere end tre fuldmagter. Afstemninger foretages ved håndsoprækning, men skal ske skriftligt, hvis blot 1 medlem kræver det. Forslag til ændringer i eller tilføjelser til vedtægterne skal forelægges på en ordinær generalforsamling. Til vedtagelse kræves, at mindst 2/3 af samtlige medlemmer stemmer for. Er 2/3 af medlemmerne ikke til stede, men der dog er flertal for forslaget, afholdes en ny ekstraordinær generalforsamling med 8 dages varsel, hvor spørgsmålet kan afgøres ved almindelig stemmeflerhed blandt de repræsenterede.
§ 10
Bestyrelsen består af 5 medlemmer valgt inden for medlemskredsen, som forholder sig i henhold
til § 8 pkt.6. Medlemskredsen omfatter ejere, ægtefælle, samlever, børn, stedbørn. Sekretæren fører protokollen, herunder også bestyrelsesprotokollen, hvori alle forhandlinger og vedtagelser indføres. Kassereren fører nøjagtigt regnskab over foreningens udgifter og indtægter samt fører medlemslisten. Regnskabsåret går fra 1. april til 31. marts, idet dog regnskabsåret 2008 til 2009 går fra den 1. juni 2008 til den 31. marts 2009.
§ 11
Bestyrelsen leder foreningens virksomhed. Den holder møde, så ofte formanden eller 2 medlemmer finder det nødvendigt, dog mindst en gang om året. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer er til stede. Alle afgørelser træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. Eventuelle bestyrelseshonorarer fastsættes af generalforsamlingen. Enhver forening vedkommende retshandel kræver underskrift af 2 bestyrelsesmedlemmer sammen med formanden eller næstformanden. Til optagelse af lån samt retshandel vedrørende fast ejendom kræves generalforsamlingens tilslutning. Bestyrelsen kan ingensinde indlede sager af juridisk karakter, hverken mod foreningens medlemmer eller mod tredjemand. Beslutning herom kan kun træffes på en generalforsamling på grundlag af en skriftlig sagsfremstilling, bestyrelsens skriftlige vurdering af procesrisiko samt budget for sagens anlæg og gennemførelse.
§ 12
Foreningens kontante kassebeholdning må ikke overstige kr. 3.000. Overskydende beløb indsættes i et af bestyrelsen godkendt pengeinstitut på foreningens navn. Kassereren og formanden er i forening dispositionsberettigede.Beløb over kr.12.000 skal godkendes på en generalforsamling. Nødvendig vedligeholdelse er undtaget.
§ 13
Foreningens regnskab skal føres på en sådan måde, at regnskabet kan fremlægges på en overskuelig måde med en detaljeringsgrad, der gør regnskabet gennemskueligt for generalforsamlingen.
Enhver enkeltomkostning større end kr. 5.000 skal specificeres i noter til regnskabet. Regnskabet skal endvidere præcist afspejle foreningens tilgodehavender og gæld på afslutningsdagen.
§ 14
Tilføjelse af ny paragraf 15 om regnskabsgodkendelse:
Regnskabet skal tilsendes revisorerne umiddelbart efter regnskabsårets afslutning og skal af disse revideres så betids, at regnskabet med revisorernes påtegning kan udsendes til medlemmerne til den ordinære generalforsamling.
§ 15
Foreningens opløsning kan kun finde sted efter forslag fra bestyrelsen eller ¼ af foreningens medlemmer og kan vedtages efter de samme regler, som gælder for vedtægtsændringer, alt under forudsætning af, at de tinglyste deklarationer vedrørende pligt til medlemskab af grundejerforening er slettet. Forslaget skal tillige indeholde bestemmelse om anvendelse af foreningens formue. Foreningen kan dog ikke opløses, så længe der påhviler gældsforpligtigelser.
§ 16
Referat læses op efter hvert pkt. på dagsorden.
Således vedtaget på den stiftende generalforsamling den 30.september 1967 med tilføjelser som vedtaget i 1982, 1987, 1988, 1997, 2002, 2005, 2008, 2009, 2016, 2017, 2018 og 2022.